3 Tips bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur

De voordeur is hét visitekaartje van jouw woning. Welke voordeur je kiest heeft een grote impact op de rest van het uiterlijk van het huis. Ben jij jouw oude voordeur helemaal zat? Dan is het tijd te investeren in een nieuwe voordeur! Maar waar moet je allemaal opletten bij de aanschaf hiervan? In deze blog geven wij jou 3 tips om rekening mee te houden, zodat jouw voordeur helemaal past bij de rest van het huis.  

Materiaal bepaalt de stijl 

Los van het uiterlijk van de voordeur is het materiaal zeer bepalend voor de sfeer van het huis. Kies je namelijk voor aluminium deuren dan is het zaak de rest van het huis hierop af te stemmen. Denk hierbij aan aluminium kozijnen of andere accessoires. Want als deze producten op elkaar afgestemd zijn, komt het geheel veel mooier tot zijn recht. Buiten de sfeer is het materiaal ook bepalend voor de isolatie in het huis. Ga dus na bij het bepalen van jouw budget welke eisen belangrijk zijn van een voordeur.  

De voor-en nadelen van ieder materiaal op een rijtje 

Laten we beginnen met hout; bekend om zijn authentieke en duurzame look. Het heeft een warme uitstraling en is relatief betaalbaar ten opzichte van zwaardere materialen. Bovendien is een houten deur gemakkelijk over te schilderen. Het enige nadeel van dit materiaal is dat het onderhoudsgevoeliger is dan ander materiaal.  

PVC daarentegen is onderhoudsvriendelijker. Je hebt er minder omkijken naar, maar dit is minder eenvoudig over te schilderen. Aluminium heeft verreweg de langste levensduur van alle deuren. Het heeft een strakke en modern uiterlijk en is onderhoudsvrij. De isolatie is daarentegen minder goed dan zijn voorgangers.  

Ten slotte is stijl erg sterk materiaal voor een voordeur als je wilt gaan voor inbraakwerende deuren. Een nadeel is dan weer dat de prijzen van deze deuren niet min zijn. Hou hier dus rekening mee met het bepalen van jouw budget.  

Hoe veilig is de voordeur? 

Het is niet onbekend dat de meeste inbrekers door de voordeur of ramen komen. Een goede beveiliging is dan ook zeker aan te raden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *