3 tips voor een gezellig kerstfeest

Kerst is een tijd van zalige tradities, gezellig samenzijn en warme feestavonden. Het is een moment om dicht bij je familie te zijn, te genieten van even niets doen of winterse wandelingen. Na een lange koude dag, nestel je je ’s avonds in de zetel met een glaasje wijn. Misschien heb je dan geen zin meer om een kerstfeest voor te bereiden. Wij zijn hier om je te vertellen dat een gezellig feest niet veel tijd of moeite vergt. Wat je nodig hebt zijn deze drie tips!

Tip 1: geniet van klassiekers met een twist

Een hele kalkoen in de oven met verschillende soorten patatjes, het doet je misschien denken aan Kerstmis bij je grootmoeder. Zalig nostalgisch, maar vaak heel veel werk. Wij hebben enkele leuke ideeën om te genieten van klassiekers met een twist: dezelfde nostalgische, wholesome smaken, maar met ietsje minder werk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Indische kalkoencurry? Of een kip champignon ragout? En onze favoriet: pappardelle met eekhoorntjesbrood: super simpel én delicious!

Tip 2: geef elkaar gepersonaliseerde cadeautjes

Na een zalig diner, is het tijd voor cadeautjes. Vaak weten mensen niet wat ze moeten kopen en hebben ze geen tijd om om alle cadeaus te gaan. Ook hier: dit hoeft niet! Waarom bestel je bijvoorbeeld geen gepersonaliseerde kerstcadeaus online? Je hebt keuze uit verschillende prijscategorieën en thema’s. Kies je voor een mooi notitieblokje of een sleutelhanger met een kerstfoto, of een blikken doos met foto met boterige wafeltjes? Als je je cadeau nog persoonlijker wil maken, kan je ook een ‘doe-bon’ toevoegen zoals een dagje naar de zoo, een slaapfeestje met een kerstfilm of een diner in zijn of haar favoriet restaurant. Ook kan je een brooddoos met mooie foto cadeau geven met zelfgemaakte koekjes of wafels. Je bestelt je cadeaus gewoon online en je hebt ze allemaal op tijd voor onze de kerstboom!

Tip 3: plan goed op voorhand

Het leukste aan het kerstfeest is dat je er lang naar kan uitkijken: het huis versieren, de kerstboom opzetten en de adventskalender met chocolade elke dag openen, het zijn leuke tradities die allemaal leiden naar het feest. Soms verlies je je dus in deze weken en zorgt dit voor stress. Maak dus een traditie die bij jou past: heb je liever een plastieken boom? Helemaal oké. Heb je nood aan een hele dag het huis voor jou alleen om te decoreren met luide kerstmuziek? Doe het dan zo! Je hoeft ook niet alle ruimtes te versieren, focus gewoon op de woonkamer of de voortuin. Als je start met de versiering vanaf de advent, is jouw huis al helemaal gezellig tegen het kerstfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *