Alles wat je moet weten over een steigeraanhanger

Met een steigeraanhanger kun jij veilig de weg op met je steigermateriaal. Of je nu over een smalle of brede rolsteiger beschikt, wanneer je gaat rijden met een steigeraanhanger moet je wel weten waar je mee bezig bent. De belangrijkste punten die jij moet weten over een steigeraanhanger hebben we hieronder op een rijtje gezet. 

Hoeveel steigermateriaal kan je vervoeren op de aanhanger? 

De steigeraanhanger kan gebruikt worden voor het vervoeren en opslaan van steigermateriaal, maar hoeveel materiaal mag er vervoerd worden op de aanhanger? De maximale belading is een brede rolsteiger met 14,2 meter werkhoogte. Een steigeraanhanger kopen, kan via Rolsteiger NL.

Het rijbewijs

Het zwaarste gewicht wat de steigeraanhanger kan hebben, is lager dan 750 kilogram. In Nederland is het daarom om in het bezit te zijn van een B-rijbewijs. Je hoeft dus geen extra rijbewijs te hebben of te halen om met de steigeraanhanger te mogen rijden. 

Het kenteken op de steigeraanhanger

In België en in Nederland moet een aanhanger onder de 750 kilogram voorzien worden van een kentekenplaat met het kenteken van het trekkende voertuig. In nederland is dit een witte kentekenplaat en in België is deze wit met rood. Controleer dus altijd op de kentekenplaat op de steigeraanhanger goed te zien is. De aanhanger hoeft niet jaarlijks gekeurd te worden, maar het is wel verstandig om zelf soms even een controle te doen en te kijken of alles nog goed zit. 

Extra informatie

De achterkant van de steigeraanhanger is afsluitbaar door een hangslot. De dissel is te beveiligen met een disselslot. Zo kun je de aanhanger dus altijd beveiligd achterlaten. Een vraag die ook vaak wordt gesteld is waar de productiedatum van de aanhanger te vinden is. Deze is voorop de dissel te vinden, daar zit een plaatje met daarop een viercijferige code welke de productie week en jaar weergeeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *