Contra expertise: jouw hulp tijdens schade

Contra expertise kan jou uit de brand helpen wanneer jouw woning schade heeft opgelopen door water, brand of weer. Ook schade die vallen onder de aansprakelijkheid vallen hieronder. Ongelukken kunnen in een klein hoekje zitten en het kan erg vervelend zijn om schade aan jouw woning te hebben zonder dat jij het kon verhelpen. Een contra expertise is een manier om te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar jij recht op hebt.

Waar kan een contra expertise bij helpen?

Zodra er sprake is van een aansprakelijkheid ongeluk, moet je de verzekering erbij halen. De verzekering voert altijd een schadecontrole uit die vaststelt wat de kosten van de schade zijn. Het probleem is echter dat deze schade rapportages worden uitgevoerd door niet-neutrale partijen. Het resultaat hiervan is dat de verzekering een schadevergoeding geeft die ver onder de prijs is. Om dit te voorkomen kan jij een contra expertise laten uitvoeren. Dit is dus een second opinion die wordt uitgevoerd door een partner die belang heeft in jouw rechten.

Het belang van een contra expertise

Wanneer je te maken hebt met grote schade aan jouw woning, door bijvoorbeeld een grote brand, is het belangrijk dat jij de vergoeding krijgt die jij verdient. De kosten om de schade op te lossen kunnen namelijk erg hoog oplopen en veel families zijn in geldproblemen gekomen doordat de verzekering niet genoeg verzekerd. In sommige gevallen zal een verzekeringsmaatschappij zelfs vaststellen dat de brand is aangesticht door de inwonende, in plaats van dat het is veroorzaakt door een andere factor. 

Wat zijn de kosten

Wanneer jij het niet eens bent met de uitkomst van het rapport wat de verzekeringsmaatschappij heeft opgesteld, kun jij het IMC erbij halen. Je kunt aangeven dat jij wenst om een contra expertise te laten uitvoeren. Wanneer het IMC akkoord geeft aan jouw aanvraag, kost het inhuren van een contra expertise jou niks. De kosten worden in zo’n geval namelijk vergoed, zolang jij je houdt aan de opgestelde regels. Het is dus belangrijk om altijd van te voren je goed te laten informeren door het IMC en de partij die jij inhuurt om de contra expertise uit te voeren. Neem eens een kijkje op https://www.schippers-bouwconsult.nl/, een van de partijen die jij echt kunt vertrouwen.

Het proces 

Om te garanderen dat jouw contra expertise het gewenste resultaat haalt, is het belangrijk om tactisch te werk te gaan. Je moet namelijk kunnen aangeven waarom jij niet akkoord gaat met de vergoeding die de verzekering heeft vastgesteld. Deze redenering moet duidelijk zijn en op papier worden opgestuurd. Mocht een verzekering vaststellen dat zij niet de kosten hoeven te vergoeden, is het belangrijk om hun redenering duidelijk mee te nemen in jouw rapport. Je wilt uiteindelijk overbrengen dat je serieus bent over wat jou wordt aangedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *