De tuin in de winter

Bij de meeste mensen ziet de tuin er in de winter maar treurig uit. Zodra het weer kouder wordt, trekken we allemaal het liefst naar binnen en aangezien het weer in Nederland vaak druilerig is, wordt de tuin dat automatisch ook zonder regelmatig onderhoud. In deze blog vertel ik je hoe je alsnog van je tuintje kan genieten in de winter. En zo is die ook alvast klaar voor gebruik als het weer warmer wordt. Lees je mee?

Een blank canvas

Het prettigst werk je natuurlijk op een blank canvas en dat betekent dat je flink de bezem door de tuin moet halen, alle rommel en oude troep eruit zodat je een plan kan maken voor de tuin en hem zo kan omtoveren tot een ruimte voor rust en gezelligheid. Haal alles weg wat kapot is en ga met een kritische blik over alle andere objecten heen. Alles wat weg kan, moet weg. Dan zie je pas goed waar je mee te werken hebt.

Nieuw meubilair

Wie houdt er niet van winkelen. Ik in ieder geval wel. Voor je tuintje kun je ook genoeg winkelen en wel door het aanschaffen van nieuw tuin meubilair. Misschien wil je wel een extra parasol voor als het weer warmer wordt of misschien wil je een mooie lounge set om lekker in onderuit te zakken? Doordat je vooraf een plan hebt gemaakt, voorkom je dat je te veel koopt en dat betekent dat je je ook minder snel overweldigd voelt en je totaal kan focussen op wat je nodig hebt.

Houd de boel bij

We denken dat planten in de winter niet groeien maar dit is niet waar. Zeker omdat Nederlands winters de laatste jaren heel zacht zijn. Als de temperatuur warmer wordt, moet je dus een oogje op je planten houden want dan kan onkruid zomaar ineens vrij spel krijgen. Door dit regelmatig bij te houden, voorkom je dat je ineens heel veel werk hebt en je voorkomt dat je planten last krijgen van al dat onkruid.

Wie wel en wie niet?

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer ongenodigde gasten in je tuin bij warmere temperaturen. Kijk op de website van Biogroei.be voor aaltjes tegen engerlingen. Zo is je tuin binnen de kortste keren weer veilig, kun je engerlingen bestrijden en staat het er straks weer fris en groen bij. Liever wel gasten in je tuin? Een vogelhuisje wordt door veel vogelsoorten gewaardeerd, zeker in woonwijken. Zo heb je ook in de winter een levendige tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *