Drie tips voor opslag van je motor

In dit artikel delen we jou een aantal tips waarmee je jouw motorvoertuig winterklaar kunt maken en in uitstekende staat kunt houden. Deze winterstallingstips voor motors gelden of je nu jouw voertuig stalt in een garage, schuur, opbergruimte of ergens anders. Winterstalling voor motorrijders is niet iets om licht over te denken. Als je in een motor hebt geïnvesteerd, dien je ervoor te zorgen dat je al het juiste onderhoud uitvoert ook als je er niet regelmatig op kunt rijden. Naast opslag van je motor is het handig om te kijken hoe je tijdens de wintermaanden kunt besparen op jouw motorverzekering. Klik hier voor een motorverzekering berekenen.

Sommige van deze stappen zijn afhankelijk van hoe lang je jouw motorfiets moet stallen en hoe hard de winter is. Je dient ook extra voorzorgsmaatregelen te nemen als je een motorfiets voor de winter buiten wilt stallen. Als je geen manier hebt om je motor buiten het seizoen thuis op te bergen, raden we je aan een opslaglocatie te kiezen die droog is en je motor afschermt tegen weerelementen. Bij deze de drie basisprincipes van het winterklaar maken van een motorfiets voor winterstalling.

1. Ververs de olie en vervang het filter

Oude olie die in de opslag zit kan motoronderdelen snel aantasten en is niet ideaal voor motorstalling langer dan een maand. Nadat je de motorfiets nog een laatste rit heeft afgelegd en de brandstof heeft bijgevuld, ververs dan de olie en vervang het filter. Kies ervoor om een ​​olie te kopen die voornamelijk voor gebruik in de winter is en volg de instructies. Terwijl je bezig bent, voeg je de juiste hoeveelheid antivries toe aan jouw koelsysteem, wat een bijzonder belangrijke stap is voor het stallen van motorfietsen in de winter.

2. Zorg ervoor dat alle bewegende delen goed gesmeerd zijn

Als je motor langer dan een paar maanden wordt gestald, zorg er dan voor dat je essentiële interne componenten afdekt met een dun laagje olie om ongewenste vochtophoping te voorkomen. Draai de motor om en bekleed de cilinderwanden door de achterband te laten draaien terwijl het voertuig in een versnelling staat. Alles wat normaal gesproken op een motor wordt gesmeerd, moet onmiddellijk voor opslag worden gedaan. Controleer de ketting, kabels en bedieningselementen om er zeker van te zijn dat alles vers gesmeerd is om de koude en droge winterlucht te doorstaan.

3. Vul de brandstoftank bij en voeg een brandstofstabilisator toe

Stop bij een benzinestation dat zich het dichtst bij jouw opslaglocatie bevindt en vul de brandstof bij. Zodra de brandstof is bijgevuld, voeg je nog een vleugje meer toe. Een volle tank is essentieel om vocht op de tankwanden te houden.

Nadat de tank vol is, voeg je een brandstofstabilisator toe en breng je de motorfiets voor een korte rit naar de opslagbestemming. Voeg de brandstofstabilisator niet toe op de opslaglocatie, omdat de brandstofstabilisator dan niet de juiste kans krijgt om in het brandstofsysteem te mengen.