Drie voordelen van stucwerk

Stucwerk biedt de mogelijkheid om plafonds en muren goed en mooi af te werken. En of het nu gaat om een nieuwbouwhuis of een bestaande woning, stucwerk is altijd een goede investering. Stucwerk kun je aanbrengen voor een lage prijs, waarmee je toch jaren vooruit kunt. Een specifieke structuur op de wanden is ook fraai, dit zal iets duurder zijn, maar het maakt je woning wel meteen een stuk luxer. Door de ruime keuze in kleuren en structuren in stucwerk, zal iedereen zijn specifieke stijl vinden. Stucwerk biedt veel voordelen, hieronder hebben we er drie voor je op een rijtje gezet.

Ruime keuze

Stucen in een nieuwbouwhuis? Een plafond stucen in een bestaande woning? De keuze in stucwerk is ruim. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een egale, gladde stijl. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een muur of plafond met structuur in het stucwerk. Een wat grovere structuur in het stucwerk kan natuurlijk ook, hiermee kun je wanden en plafonds ruiger en stoerder maken. Een betonlook is ook mogelijk, waarmee krijgt een woning een industrieel tintje.

Lage kosten

Als de wanden en het plafond van een nieuwbouwhuis bedekt moeten worden, ben je met stucwerk goedkoop uit. Met stucwerk kun je namelijk voor weinig geld, grote oppervlaktes bedekken. Daarnaast is stucwerk duurzaam, het zit er stevig op, laat niet los, waardoor het ook nog eens op de lange termijn een prima investering is. 

Snelheid

Kiezen voor stucwerk, is kiezen voor snelheid. Een nieuwbouw stucen is bijvoorbeeld ideaal, waardoor de woning snel bewoonbaar is. Stucwerk biedt deze mogelijkheid, binnen een korte tijd kun je namelijk de plafonds en muren stucen. Het voordeel van stucen is ook dat het bedekken van muren en wanden snel gedaan is, waardoor er in het huis snel verder gegaan kan worden met andere klussen. En als het bedekken van de wanden en het plafond de laatste klus is die gedaan moet worden, dan kan er des te eerder genoten worden van de nieuwe woning. Stucwerk is ook ideaal om een huis een nieuwe look te geven, maar wel in een korte tijd. Stucen van het plafond is in een paar uur al gedaan, waardoor het resultaat direct zichtbaar is. Een compleet nieuwe look in een paar uurtjes, met stucwerk is het mogelijk.