Een camion kopen

Een vrachtwagen heeft verschillende benamingen. Een camion is hier een voorbeeld van. Ondanks dat de woorden vrachtwagen en camion door de meeste mensen worden gebruikt voor hetzelfde voertuig zit er toch een verschil in. Een camion is een soort vrachtwagen, maar dan een combinatie van meerdere versies en/of types. Merken zoals DAF, Volvo, MAN, Iveco, Mercedes-Benz en Scania vallen hieronder. Uiteraard zijn er nog andere merken waar ook het type camion onder valt wanneer er gecombineerd wordt. In deze blog worden een aantal belangrijke onderdelen benoemd aan de hand waarvan u een type camion kunt selecteren dat bij u past. Omdat er zo veel verschillende versies zijn is het belangrijk om van te voren een onderzoek uit te voeren. Wilt u bijvoorbeeld auto’s gaan vervoeren, dan is het handig om een autolaadkraan te hebben. In deze blog wordt een opzet gemaakt in het vinden van uw camion.

Criteria

De criteria rondom de merken zijn in de inleiding al kort genoemd. Uiteraard zegt het merk op zichzelf niet veel. Het is belangrijk om ook het één en ander van het merk af te werken. Is het onderhoudsvriendelijk, of juist helemaal niet? Een ander belangrijk punt is de uitrusting van de camion. Gaat er met de camion vracht worden bezorgd, dan is een laadklep handig. Gaan er auto’s mee worden vervoerd, dan is het belangrijk om een autolaadkraan te hebben. Ook is het bouwjaar een belangrijke criteria. Een ouder bouwjaar betekent vaak dat de vrachtwagen al langer op de weg is. Hierdoor zijn er al veel kilometers mee gereden en kan het zijn dat de vrachtwagen veel onderhoud nodig heeft. Het is ook een goed idee om de geschiedenis omtrent het onderhoud van de vrachtwagen goed te controleren alvorens de aankoop. Als de geschiedenis van het onderhoud goed is bijgehouden betekent dit vaak dat de vrachtwagen nog in goede staat is.

Conditie & Prijs

Het lijkt misschien een voor de hand liggend onderdeel, maar de prijsklasse is best moeilijk in te schatten. U heeft waarschijnlijk een budget als het gaat om de aankoop van een camion. Sommige merken of uitrusting zijn duurder in combinatie dan andere onderdelen. Het kan een goed idee zijn om dit alvorens een eventuele aankoop uit te zoeken. Om terug te koppelen op de vorige alinea spreken we als laatste over de conditie. Het bouwjaar, de geschiedenis van het onderhoud en de vorige eigenaar spelen allemaal mee in de conditie. Een goede conditie betekent dat de vrachtwagen langer mee kan dan bij een slechte conditie.