Een gezellige en rustige slaapkamer: hoe doe je het?

De belangrijkste ruimtes in huis zijn voor de meeste gezinnen de leefkamer en de keuken. Hier spendeer je natuurlijk de meeste tijd met je vrienden en familie. De badkamer wordt ook altijd in orde gemaakt, want die moet wel proper en functioneel zijn. Maar vaak blijft de slaapkamer een heel lege kamer met enkel een bed en kast. Hoe maak je dus ook van je slaapkamer een gezellige plek waar je graag wil vertoefen?

Rustige en luxueze uitstraling

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt. Zorg dus dat je kamer een rustige uitstraling heeft. Verstop rommel in dozen of kasten en zorg dat zo veel mogelijk is weggewerkt. Zet deuren op je kleerkast en verplaats je wasmaand naar de berging, gang of badkamer. Niets zo stresserend, als vuile was die rondslingert op je kamer. Focus je qua inrichting op een mooi houten bed, nachtlampjes, een weinig opvallende kast en zachte en effen gordijnen. Hoe doe je dit als je een kleine slaapkamer hebt? Breng alles in één kleur, zowel de kasten als de bureau. Je hele kamer in een warm wit schilderen gecombineerd met zachte stoffen en houten meubelen, brengt ook rust en sfeer.

Investeer in goede rust

Een goed bed en matras is voor velen geen prioriteit. Soms is er gewoon geen budget meer om in je slaapkamer te investeren. Maar voor je lichaam en rug zorgen is zo belangrijk, en dat betekent dat je ook een goede matras moet hebben. Wat is het nut van een ergonomische bureaustoel als je een te harde of zachte matras hebt waar je elke nacht 8 uur op slaapt? Dus denk eerst na over welke matras perfect bij jou of jullie past. Hebben jullie bijvoorbeeld nog een goede ondermatras of twee dikke aparte matrassen, dan kan de tuur topper matras wel een oplossing zijn. Deze bovenste en dunnere matras zorgt voor extra ondersteuning en past zich aan aan het lichaam, zodat je ergonomisch perfect ligt in je bed en kan je perfect op een andere dikke matras leggen.

Extra leven en vrolijkheid

Gekozen voor rustige muren en alles heeft zijn plekje? Ook een goede matras gevonden? Dan kan je wat levendigheid brengen in je kamer door fleurige plantenpotten, een hangplantje, kaarsen of kaders met leuke foto’s. Heb je een kleine ruimte? Let op voor too much en focus op neutrale kleuren, plantjes en zachte stoffen. Dit geheel zorgt zeker voor een oase van rust en vrolijkheid.

Zo, zie je je al liggen op die zalige tuur matras, onder een groen plantje met een flikkerende kaars naast jou? Wij wensen jou al de zachtste dromen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *