Een sfeervolle woonkamer creëren

Iedereen wil een sfeervolle en gezellige woonkamer. In dit artikel delen we met jou een aantal tips om meer sfeer in je huiskamer te brengen. Je zult zeker een ontwerp vinden dat bij jouw stijl en jouw behoeften past. Vergeet niet dat het belangrijkste onderdeel van jouw woonkamer functie is, en waar die functie in harmonie is met esthetiek, is design. De tips en trucs die je in dit artikel vindt zijn ontworpen om jou te helpen omgaan met rommel, lege ruimtes, warme tinten toe te voegen aan een neutraal kleurenpalet en een donkere kamer op te fleuren. Geniet van deze geweldige tips!

Plaats strategisch hoge potplanten

In een hoge kamer kan het toevoegen van hoge of volumineuze planten helpen om lege hoeken, ruimtes op te nemen of verticale ruimte te vullen. Zorg er wel voor dat elke plant die je aan jouw huis toevoegt, voldoende licht krijgt om te overleven. Dode planten maken een woonkamer – of welke kamer dan ook – niet gezellig! Een woonkamer kun je voorzien van middelhoge planten om ruimte te vullen tussen de zithoek en de ingebouwde aan weerszijden van de open haard. Met enorme ramen kun je zorgen voor veel licht. Je kunt ook gaan voor een meer minimalistische ruimte waarbij je ook een potplant gebruikt om ongebruikte ruimte in te nemen. Het mooie van planten is dat ze leven en kleur aan een kamer toevoegen zonder rommel.

 

Vul een grote woonkamer met een grote doorsnede

Een spelonkachtige woonkamer heeft bijpassende meubels nodig. Een lange sofa is een gezellige, comfortabele manier om een ​​grote woonkamer intiemer, warmer en uitnodigender te maken. Een metallic blauwe bank heeft misschien een coole kleur, maar door de enorme afmetingen is hij perfect om een enorme ruimte te vullen. Om je woonruimte zo efficiënt mogelijk in te richten raden we je ook aan om een TV beugel te gebruiken.

Voeg een paar dekens toe

Een herendeken hier en daar voegt textuur, kleur en ja, warmte toe. Met een deken in de buurt voelen jouw gasten zich direct meer thuis. En wie houdt er niet van om een ​​deken bij de hand te hebben om op te krullen als het een beetje koud wordt? Deze dekens hebben een dubbel doel: ze voegen een heldere kleur toe en zorgen ervoor dat gasten zich meer thuis voelen. Hoewel deze dikke, gezellige deken geen kleur toevoegt, voegt het wel een unieke textuur toe aan het ontwerp.