Export auto verkopen

Wil je van een auto af? Verkopen voor de export is een goede optie

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je van je huidige auto af zou willen. Uiteraard kan dit alles te maken hebben met de staat van je wagen. Misschien heb je er zelfs wel een ongeluk mee gehad. Dan is verkopen niet alleen gewenst, vaak is het dan zelfs noodzakelijk. Maar ook als je auto geen schade heeft zou je kunnen overgaan tot het verkopen van je vehikel. Wat de achterliggende reden ook is, je kunt altijd ervoor kiezen voor de export je auto te verkopen. Zo wordt door de opkoper van je auto je voertuig dus geëxporteerd, waarna de ontvangers zelf beslissen wat de beste te volgen strategie voor de auto in kwestie is.

Aan deze formaliteiten moet je rond de verkoop voldoen

Wanneer je er inderdaad voor kiest je wagen voor de export te verkopen, houd er dan even rekening mee dat je rond de verkoop aan deze formaliteiten zult moeten voldoen: 

  • Je zult alle zogeheten boorddocumenten moeten overdragen aan de opkoper.
  • Ook alle keuringsbewijzen waar sprake van is zijn aan de opkoper te overhandigen. 
  • Het kenteken aan de achterkant zal moeten verwijderd worden.
  • Je zult een contract moeten ondertekenen waarin ook informatie wordt opgenomen over kilometerstanden, regelgeving en eventuele gebreken. Na ondertekening van het contract mag je rekenen op een snelle betaling van de opkoper.
export auto verkopen

Aan wie verkoop je je te exporteren auto bij voorkeur?

Er zijn diverse opkooppartijen voor zowel beschadigde als onbeschadigde auto’s. Aan te raden is evenwel om voor een betrouwbare en gerenommeerde partner te kiezen. Kies wat dat betreft een partij die je gegarandeerd al voor de overdracht van de wagen betaalt. Als het goed is, is daar dan eerder al een gratis uitgevoerde taxatie aan vooraf gegaan. Een gratis ophaalservice – waar ook in Nederland of België – zou uiteraard ook een mooie aanvullende service zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *