Het schrijven van een blog voor linkbuilding

Er heerst vaak veel onduidelijkheid over het gebruik van linkbuilding. Veel mensen snappen niet precies hoe het werkt en wanneer. Daarom zijn hier een komen aantal tips en trics voor het schrijven van een blog voor het bouwen van linkjes. Natuurlijk kan je linkbuilding uitbesteden. Dat scheelt een hele hoop tijd, iets wat de meeste ondernemers goed kunnen gebruiken. 

 

Wat is link building precies?

In het kort is linkbuilding het laten doorsturen of verwijzen van meerdere linkjes naar jouw website of webpagina. Dit maakt het mogelijk om hogerop te  in de Google ranking.

 

Het linkbuilding is onderdeel van SEO, wat staat voor Search Engine Optimization. Alle zoekmachines zoals Google en Bing kijken namelijk al jaren naar zoek linkjes. Vroeger waren de hoeveelheid linkjes van groot belang, maar SEO strategieën veranderen razendsnel. Tegenwoordig staat de kwaliteit voorop en zijn de zoek linkjes een stuk minder relevant, echter nog steeds nodig. Dit zorgt ervoor dat er in een hele tekst niet meer duizenden linkjes, maar een aantal linkjes geplaatst hoeven worden. Het algoritme van Google wordt steeds slimmer. Zodoende moeten de links relevant genoeg zijn voor de zoektermen.

 

Het schrijven van een blog

Een van de middelen om linkbuilding te verwezenlijken is door middel van het schrijven van een blog. Zo krijg je naast extra clicks en bezoekers op je website ook erkenning van Google als autoriteit. Natuurlijk trek je ook veel nieuwe bezoekers aan. 

 

Door blogs met backlinks naar jouw website te laten plaatsen op andere gerelateerde websites, kan je een nog hogere score en autoriteit krijgen bij Google. 

 

Een paar tips

  1. Denk aan de SEO regels

Dingen makkelijker maken voor het Google algoritme is een erg goede eerste stap. Om het voor Google makkelijker te maken om blogs te analyseren en indexeren, is het handig om je blog te beginnen met een hoofdtitel. Daarna is het altijd handig om de juiste koppen erin te zetten

 

  1. Relevantie

Zoals al eerder benoemd is relevantie van groot belang voor het bouwen van goede links. Plaats, of laat blogs geplaatst worden op relevante websites. Google’s algoritme let tegenwoordig op de onderwerpen en of deze in lijn staan met de andere onderwerpen op de website. Zorg dus voor relevantie! Mocht je het erg lastig vinden om dit in goede banen zelf te laten lijden dan is er altijd nog de mogelijkheid om een digital agency in te huren. Deze professionals zijn namelijk up to date met alle nieuwe SEO ontwikkelingen en hebben vaak meer dan genoeg relevantie websites waarmee ze kunnen linken naar die van jou. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *