High coffee: een high tea met een twist

Het Engelse gebruik ‘high tea’ begint de wereld te veroveren. Het voelt heerlijk chic om in de late namiddag te genieten van een kopje thee en wat hartige en zoete vingerhapjes. Maar wat als je nu helemaal geen thee lust? Dan hou je toch gewoon een high coffee!

Een high tea kan een heuse maaltijd vormen. Traditioneel eet je hartige hapjes zoals kleine sandwiches, gevolgd door zoete hapjes zoals scones met room en jam, of zelfs kleine cakes. Best gezellig, maar deze hapjes smaken niet altijd lekker bij een kopje koffie. Wat eet je dan wel op een high coffee?

Koffie voor iedereen

Het organiseren van een high coffee begint met het kiezen van de koffie. Je kan er voor kiezen om een soort koffie te kiezen die je gasten kunnen aankleden zoals ze dat willen. Met slagroom, melk, suiker of zelfs zoete siropen. Of je kan gewoon Nespresso promoten, en je gasten lekker zelf hun capsule laten kiezen.

Door je je gasten verschillende capsules aan te bieden, zoals L’or capsules, geef je ze de kans om zelf de koffie te kiezen die ze lekker vinden. Dat is maar zo leuk en bovendien hoef jij je geen zorgen te maken over het serveren van de koffie. Laat iedereen gewoon zijn gang gaan.

Hapjes die bij de koffie passen

Koffie heeft best een sterke smaak. Om die smaak te complimenteren, kies je beter hapjes die goed passen bij koffie. Als het op zoetigheid aankomt, is dat best gemakkelijk. Koffie gaat heerlijk samen met room, chocolade en gebak.

Maar je kan ook prima hartige hapjes serveren. Kies dan voor hapjes op basis van brood of bladerdeeg, zoals sandwiches of hartige scones. Als je in een creatieve bui bent, kan je zelfs hartige muffins bakken, op basis van courgette of pompoen. Lekker en origineel.

Je high coffee aankleden

Heb je de koffie en heb je de hapjes, dan rest er enkel nog het aankleden van je high coffee. Gebak en koffie smaken nu eenmaal veel lekkerder wanneer ze geserveerd worden op porseleinen bordjes en etagères. Dek de tafel met mooi linnen, zet bossen bloemen in sierlijke vazen of versier het tafellaken met strengen klimop en lovertjes. Maakt niet uit, zolang het er maar gezellig uitziet.

Al wat je dan nog moet doen, is genieten. Want dat is het mooie van een high coffee: als alle hapjes gewoon op tafel staan, hoef jij niets te doen. De gasten kunnen zichzelf gewoon bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *