Hoe kies je de juiste raambekleding?

Kale ramen staan nu eenmaal ongezellig. Dus gaan we op pad en kopen we we simpele raambekleding. Vaak in een neutrale kleur, soms in een kleur die past bij onze persoonlijkheid. Maar nog veel te vaak houden we geen rekening met de functionaliteit van de raambekleding, onze eigen stijl en de stijl van het huis. Snelle beslissingen tijdens het kiezen van raambekleding doet vaak geen goed. Neem daarom de tijd om deze blog te lezen met tips hoe je de beste raambekleding kiest. Wij zijn benieuwd wat jij uiteindelijk kiest, misschien wel een honingraat plissé?

Bekijk je mogelijkheden voor raambekleding

Nummer één in de overweging van je keuze voor raambekleding is het raam. Zit het raam in een schuin dak? Is het een kiepraam? Heb je wel de mogelijkheid om een roede boven het raam te hangen? Dit soort dingen hebben allemaal invloed op wat voor soort raambekleding de beste keus is voor jouw raam. Bij een kiepraam of een raam met een schuin dak zijn plisségordijnen een goede optie. Heb je de ruimte voor een gordijnroede? Dan kan je ook een gewoon gordijn ophangen, of jaloezieën.

Houd dezelfde stijl aan

Natuurlijk is het saai als elke kamer er precies hetzelfde uitziet, maar kies niet tien verschillende kleuren en stijlen voor je raambekleding. Om van je huis één geheel te maken is het belangrijk dat de stijl raambekleding ook één geheel vormt. Dat kan je doen door dezelfde kleur aan te houden voor de raambekleding. Of gebruik in elke kamer dezelfde jaloezieën of plisségordijnen en voeg daar waar het kan gordijnen toe voor een meer chique look. Met laagjes werken voegt vaak net dat beetje extra toe aan een kamer.

Is je raambekleding praktisch?

Bij het kiezen van raambekleding is het ook belangrijk dat het past bij het doel van de kamer. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om gordijnen tot aan de vloer op te hangen in de keuken. In plaats van gordijnen kan je beter gaan voor iets wat niet in de weg kan zitten, zoals plisségordijnen of jaloezieën. Dezelfde overweging maak je voor elke kamer. Denk aan raambekleding dat tegen vocht kan in de badkamer en verduisterende gordijnen voor de slaapkamer.

Meer tips nodig voor de inrichting van je huis? Lees dan ook onze andere blogs voor een geweldig interieur!