Hoe krijg je de beste lease deal

Je hebt besloten dat je een auto wilt leasen. Duidelijke maandelijkse kosten en geen gedoe in de toekomst met het verkopen van je auto. Maar hoe kom je nu aan een goede deal? Je zou net zoveel tijd moeten besteden aan het zoeken naar een goede lease deal als je tijd zou spenderen aan de keuze welke auto je gaat kopen. Een auto leasen heeft namelijk de net zoveel invloed op je financiƫn in de toekomstige paar jaar als kopen. Lees snel verder, want wij gaan je vertellen hoe je de beste lease deals te pakken krijgt!

Check de lease acties

Een snelle en goede manier om een goede lease deal te krijgen, is de lease acties in de gaten houden. Wanneer een auto niet goed genoeg verkoopt, biedt de fabrikant vaak speciale lease deals aan. Bijvoorbeeld met een lagere rente op financial lease. Met een goede lease deal betaal je minder voor de leaseauto per maand, of betaal je minder bij het aangaan van de lease. Let wel op dat de lease actie inclusief de functies van een auto is die je wilt. Niet alle lease acties van dezelfde auto gaan over hetzelfde pakket.

Kies een goede leaseauto

Een van de gouden regels bij leasen is: kies een goede auto. Dat houdt in: een auto die zijn waarde zoveel mogelijk behoudt. Doordat de restwaarde van de auto na leasen hoger is, kan de dealer de auto voor meer verkopen en betaal jij een lager maandbedrag. Daarnaast is een goede auto natuurlijk ook een auto die je niet vaak met pech langs de weg zet en comfortabel is. Doe je onderzoek vooraf naar welke auto een goede reputatie heeft. Dan zul je een hoop meer plezier van je leaseauto hebben dan als je dit niet van tevoren checkt.

Controleer de lease deal

Of je nu online of bij de autodealer zelf een lease afsluit, controleer altijd of alles in het contract klopt voordat je het tekent. Klopt de afgesproken prijs, de afstand die je mag rijden en de duur van de lease? Check ook of de goede verzekering in het contract staat als je die hebt afgesproken. Klopt alles? Dan heb je een mooie lease deal te pakken. Veel rijplezier!