Hoe maak je je bruiloft memorabel voor iedereen

Je bruiloft is een heerlijk moment om naartoe te leven! Maar het kost ook een hoop planning. Naast het vinden van de trouwjurk van je dromen – misschien vind je die wel bij The New Bride – zijn er nog veel meer dingen om te regelen. Een van die dingen is zorgen dat de gasten van je bruiloft het naar hun zin hebben. Je wilt zelf genieten en er een mooie dag van maken, maar ook dat je vrienden en familie jaren later nog steeds enthousiast over je bruiloft praten. No pressure. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Wij vertellen je hoe je je bruiloft leuk en memorabel maakt voor iedere gast.

Denk goed na over de tafelschikking

Het maakt niet uit of het diner bij je bruiloft bestaat uit een lopend buffet, barbeque of een zittend diner: een goed uitgedachte tafelschikking is een groot onderdeel van succes. Met de juiste tafelschikking voelt iedereen zich op zijn gemak op je bruiloft. Probeer om mensen bij elkaar te zetten die eenzelfde soort achtergrond of interesses hebben. Zo zorg je dat iedereen wat heeft om over te praten. Zorgen dat iedereen op zijn gemak is en dat er leuke gesprekken ontstaan is belangrijker dan matchmaker proberen te spelen.

Zorg voor verrassingen op je bruiloft

Ga je voor een zittend diner? In plaats van een standaard diner met een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje, kun je het diner wat spannender maken door te kiezen voor het diner uit te spreiden over meerdere gerechtjes. Kies voor vier of vijf. Maak je het te uitgebreid dan krijg je later niemand meer de dansvloer op. Tussen de gerechtjes door verras je je gasten met een toast van die gekke oom, een grappig gedicht van je beste vriendin, of misschien zelfs een professionele act. Het maakt van het diner een echte ervaring voor je gasten.

Voetjes van de vloer in je trouwjurk

Bij de bruiloft hoort aan het einde van de avond natuurlijk feest en muziek. Of je hebt gekozen voor een playlist, een dj of een band, zorg dat je de muziek aanpast naar de wensen van je gasten. Natuurlijk kun je ook een paar van je eigen favoriete nummers draaien, maar door muziek te draaien die het goed doet bij de gasten krijg je de dansvloer vol. Kies hits van vroeger en nu. Maar geef mensen ook de kans om verzoekjes in te dienen. Succes gegarandeerd. Veel geluk met het organiseren van je bruiloft!