De leukste (drank)spelletjes voor een avondje thuis!

Het Corona virus heeft ons land helaas nog steeds niet verlaten. Sinds vorige week hebben we te maken met een tweede golf en is er weer een lock down ingegaan. Dit houdt wederom in dat we zoveel mogelijk thuis moet blijven en bezoekjes naar de kroeg, festivals of andere leuke avondjes voorlopig nog wel even kunnen vergeten. Maar wat doe je dan op de zaterdagavond met je vrienden en/of vriendinnen? Een spelletjesavond organiseren uiteraard en dat kan zowel met als zonder drank. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Kaartspellen

Haal het pak kaarten maar tevoorschijn want met een kaartspel kan je daadwerkelijk alle kanten op. Een kaartspel bestaat uit 52 kaarten en voor de meeste spellen heb je al deze kaarten ook nodig. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje Pesten, Bussen of Kingsen. Kaartspellen waar de cijfers en letters een bepaald getal of opdracht vertegenwoordigen. Uiteraard leuk om zonder drank te doen maar ook met. Schakel bij Kingsen een drinkbuddy in en geniet samen van je shotje Jagermeister in plaats van alleen. Er zijn overigens ook spellen waar je niet alle kaarten nodig hebt zoals Eenendertigen. Bij dit spel laat je alle getallen van 2 tot en met 6 uit het spel. Met de overige kaarten probeer je zoveel mogelijk punten bij elkaar te spelen met drie kaarten en degene die dat lukt, wint de ronde.

Dobbelspellen

Geen pak speelkaarten bij de hand maar wel dobbelstenen? Ook dan kan je een paar ontzettend leuke spellen gaan spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dobbelen waarbij je de meeste ogen probeert te gooien of Mexen. Ook hier staat het aantal ogen weer voor een bepaald getal of opdracht, het is maar net welke spelregels jullie willen gebruiken.

Bordspellen

Wil je echt een beetje uitpakken tijdens jullie spelletjesavond? Tover dan een bordspel tevoorschijn. Een bordspel was vroeger toen je klein was al leuk maar tegenwoordig is het misschien nog wel veel leuker. Juist omdat we het veel te weinig doen. Een bekend bordspel is uiteraard Stef Stuntpiloot maar ook Monopoly of Mens-erger-je-niet zijn prima spelletjes voor zo’n avondje samen. Er worden tegenwoordig trouwens ook steeds meer bordspellen op de markt gebracht die speciaal voor volwassen zijn gemaakt. Het spel 30 seconds is hier een mooi voorbeeld van maar ook het spel Keezen of Keer op Keer. Allemaal bordspellen van vroeger die een volwassenen upgrade hebben gehad.

En, weet je al welk spel jullie volgende keer gaan spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *