Je brommer verzekeren zonder te hoge kosten te moeten betalen

Het aankopen van een (nieuwe) brommer is nog maar één ding. Daarnaast moet je er namelijk rekening mee houden dat je voor een brommer verplicht bent om een verzekering af te sluiten. Een brommer verzekeren kan in de praktijk ook op meerdere manieren gebeuren. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen een standaard WA-verzekering en bijvoorbeeld een beperkt of een volledige cascoverzekering. Voor welke van deze verschillende soorten verzekeringen jij op het einde van de rit zal gaan kiezen is volledig aan jou. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Wil je graag meer ontdekken over het verzekeren van je brommer? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande informatie op deze pagina grondig door te nemen.

1.) Denk na over het soort brommerverzekering waar je behoeften aan hebt

Net zoals geldt voor de autoverzekering is het ook bij een brommer verzekeren zo dat je een keuze kan maken uit meerdere verschillende soorten verzekeringen. Dit is alvast een belangrijk punt om over na te denken. Voor het afsluiten van de brommerverzekering maken we dan ook een onderscheid tussen de drie mogelijkheden zoals hieronder voor je op een rijtje gezet.

  1. De WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering; 

De brommerverzekering is net als de autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering. Deze verplichting geldt wel uitsluitend voor de WA-verzekering. Voor heel wat mensen die met een brommer rijden geldt dat ze in eerste instantie vooral kijken naar dit type van verzekering. Dat heeft vooral te maken met de lage kostprijs waarover ze beschikt. Deze lage kostprijs heeft echter ook een negatief gevolg. Het is namelijk zo dat ze het gevolg is van het feit dat er enkel en alleen een dekking tegenover derden mee wordt voorzien. Zou je dus ook graag één of meerdere vormen van schade aan je eigen brommer verzekerd willen zien worden? Dan zal je daarvoor moeten kijken in de richting van één van de meer uitgebreide brommerverzekeringen. In ieder geval moet je dus zeker goed nadenken over het soort brommerverzekering waar je daadwerkelijk echt behoeften aan hebt.

2.) Voer altijd een objectieve vergelijking uit voor je brommerverzekering

Een brommer verzekeren doe je in de praktijk niet zonder eerst even een vergelijking uit te voeren. Belangrijk daarbij om rekening mee te houden is dat de vergelijking echt op een objectieve manier dient te gebeuren. Veel mensen denken dat de uitkomst bij elk type van vergelijking altijd objectief is. Dat is niet juist, in tegendeel. In principe is het zo dat je voor je brommer verzekeren een keuze kan maken uit twee verschillende soorten vergelijkingen die worden aangeboden: 

  1. Je kan de vergelijking uitvoeren op een onafhankelijke vergelijkingssite; 
  2. Het is mogelijk om de vergelijking te doen op de website van een bepaalde verzekeraar; 

In principe kunnen beide mogelijkheden potentieel interessant zijn. Je dient er echter rekening mee te houden dat de uitkomst op de website van een verzekeraar mogelijks enigszins kan worden beïnvloed om ze in het voordeel van die verzekeraar te doen uitkomen. Dat is natuurlijk normaal, maar het creëert wel een beetje een foutief beeld van de realiteit. In ieder geval, zou jij graag met zekerheid de meest interessante brommerverzekering willen ontdekken? Zorg er dan altijd voor dat de vergelijking die je uitvoert honderd procent objectief is. 

3.) Voorkom het afsluiten van dekkingen die je niet nodig hebt

Buiten de drie standaard brommerverzekeringen is het zo dat je er doorgaans ook voor kan kiezen om nog verschillende extra dekkingen toe te voegen aan je polis. Dit kunnen in eerste instantie mogelijks interessante dekkingen lijken, maar lang niet iedereen heeft er echt behoeften aan. Daarbij moet je er aandacht voor zijn dat deze dekkingen uiteraard allemaal een bepaalde meerprijs met zich meebrengen. Je brommer verzekeren tegen de laagst mogelijke kosten doe je dan ook in de praktijk steevast door ervoor te zorgen dat je alleen maar de echte vereiste dekkingen afsluit. 

4.) Is er sprake van een eigen risico voor je brommerverzekering of niet?

Een brommer verzekeren kan in bepaalde gevallen zonder eigen risico. Dat gezegd hebbende is het wel zo dat je in het merendeel van de gevallen wel te maken krijgt met een bepaald eigen bedrag dat je moet betalen op het ogenblik dat je een brommerverzekering wenst af te sluiten. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, in tegendeel. Het eigen risico zorgt er namelijk voor dat je voor je brommer verzekeren geen al te hoge kosten dient te betalen. Standaard is het zo dat er sprake is van een gemiddeld eigen risico bij een brommerverzekering. Dit eigen risico kan echter naar wens worden verhoogd of verlaagd. Dit uiteraard wel rekening houdende met bepaalde limieten. 

Door je eigen risico bij een brommerverzekering te verhogen zal je kunnen vaststellen dat de verzekeringspremie die je moet betalen kan worden verlaagd. Let wel, indien er zich dan op een zeker ogenblik een schadegeval voor zou doen zal je uiteraard een groter bedrag zal moeten betalen. 

5.) Denk eraan om meerdere verzekeringen samen af te sluiten

Tot slot is er nog een extra interessante tip waar veel mensen eigenlijk niet aan denken. Het is in de praktijk namelijk vaak zo dat het financieel erg interessant kan zijn om meerdere verzekeringen in één bundel af te sluiten op www.diks.nl. Dit is wel niet altijd mogelijk. Bovendien betekent dit ook dat je de verschillende verzekeringen uiteraard bij dezelfde verzekeraar moet afsluiten. Je moet er dan ook zeker van zijn dat de kwantumkorting die je op deze manier kan ontvangen nog interessanter is dan de lage(re) tarieven waar je mogelijks bij andere verzekeraars op kan rekenen. 

Je brommer verzekeren in dezelfde bundel als waar ook je andere verzekeringen in zitten is dus zeker iets wat je zou kunnen overwegen. Op deze manier wordt je als klant voor de verzekeraar in kwestie namelijk alleen maar interessanter. Dit resulteert in aanzienlijk betere tarieven waar je op termijn echt behoorlijk wat geld mee kan besparen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ga je, je brommer verzekeren? Onderzoek dan zeker en vast of je geen aanspraak kan maken op een potentieel interessante kwantumkorting. Zo kan je eenvoudig de kostprijs van je brommerverzekering verlagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *