Je slaapkamer op een praktische manier inrichten

De slaapkamer is een belangrijke plek in het huis. Hier kom je (als het goed is) tot rust, na een lange dag zwoegen. Het is dan ook van belang dat deze ruimte op een praktische manier ingericht is. Dit geldt vooral voor de wat kleinere slaapkamers. Je kunt dan namelijk niet al te veel spullen kwijt, maar tegelijkertijd is het wel van belang dat je bepaalde meubels in deze ruimte kwijt kunt. In dit artikel vind je tips om je slaapkamer op een praktische manier in te richten. 

Kies een geschikt bed

Het bed is uiteraard het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Hierin kom je tot rust. Het is dan ook goed om voor een bed te gaan waarin je optimaal kunt ontspannen. Wil je graag een groot bed, maar laat de beschikbare ruimte in de kamer dit niet toe? Dan kun je ook voor een 140×200 bed gaan. Deze is vaak groot genoeg voor één persoon, maar neemt niet gelijk alle ruimte in beslag. 

Slaap je met twee personen? Dan zou je kunnen overwegen om voor een stapelbed te gaan. Bovendien bespaar je ook ruimte door een hoogslaper te plaatsen. Hierdoor is er ook ruimte beschikbaar ónder het bed.

Koop een slaapbank

Komt er wel eens iemand slapen? Dan is het vaak nogal een gedoe om een matras op de grond te leggen. Bovendien neemt zo’n matras al gauw veel ruimte in beslag. In plaats daarvan kun je voor een slaapbank gaan. Overdag dient deze gewoon als bank en ‘s avonds klap je hem uit, zodat er iemand op kan liggen.

Ga voor een fijne stoel

Wil je graag een plekje in de slaapkamer creëren waar je kunt ontspannen, maar is er geen plek voor een bank? Een fijne stoel kan in dat geval een goede oplossing zijn. Neem eens een kijkje bij de Kick collection, van Skogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *