Nieuwe soorten dakpannen nu beschikbaar

Iedereen heeft een huis met een dak boven zijn hoofd maar wat weten de mensen eigenlijk over het dak. Het is belangrijk dat je huis warm is en er geen regen doorheen komt daarom heeft je huis een dak en muren. De dakpannen beschermen het huis tegen regen en wind. Maar wat nou als je dakpannen stuk zijn. Bij Dakwerken-Gids.be is er meer informatie over dakpannen en over wat voor soorten dakpannen er zijn.

Hoe leg je dakpannen

Het leggen van nieuwe dakpannen of het vervangen van je oude dakbedekking is een flinke klus natuurlijk. Je kunt het gehele werk zelf uitvoeren maar je kan er ook voor kiezen om een vakman in te huren. Denk goed na over of je dezelfde kwaliteit kan bieden als je het zelf doet of door een professioneel vakman het laat doen. Je moet de juiste materialen hebben om je pannendak op een veilige en goede manier te leggen. Het is heel belangrijk dat je dakpannen goed gezet worden anders kunnen er veel problemen ontstaan. Als je zelf niet heel handig bent of je hebt weinig tijd is het beter om een vakman in te schakelen. Deze mensen kunnen ervoor zorgen dat je dakpannen snel, veilig en correct worden gelegd.

soorten dakpannen

Hoe reinig je dakpannen

Je pannendak is na een bepaalde tijd wel aan een beurt toe. Het is belangrijk dat je pannendak om de tijd wordt gereinigd. Je kan je dak zelf reinigen maar je moet de juiste materialen hebben en zorgen dat je vanuit de goede hoek het schoonspuit met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Het is natuurlijk gevaarlijk om zelf op het dak te staan en daarom is het veilig om het een vakman te laten doen.

Soorten dakpannen

Er zijn verschillende soorten dakpannen:,

kleidakpannen zijn standaard dakpannen. Ze worden ook wel stormpannen genoemd het heeft een natuurlijke en authentieke look. Deze dakpannen worden op 2 manieren afgewerkt door engobe of glazuur. Deze dakpannen kunnen meer dan 100 jaar mee waardoor je dak lang mee gaat. Door luchtvervuiling ontstaat er patina dat betekend dat er roest ontstaat. Dit heeft gelukkig niets te maken met de optimaliteit van de dakpannen zelf. De dakpannen gaan natuurlijk levenslang mee en daarom zijn ze ook iets duurder dan het gemiddlede.

Betondakpannen zijn fijne dakpannen door de makkelijke en handige sluiting, die het maken van een nieuw dak ook erg eenvoudig maakt. Ze kunnen gegolfd als vlak worden geleverd. Deze dakpannen gaan ongeveer 30 jaar mee maar zijn minder milieubelastend dan ander soort dakpannen.

Boomse dakpannen zijn handig om te vervangen voor je oude dakpannen op je schuur of oude huis. Met deze dakpannen kun je een mooie authentieke sfeer behouden. Deze dakpannen zijn makkelijk te hergebruiken wat goed is voor het milieu.

Koramic dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Ze sluiten netjes op elkaar aan en zorgen dat het water goed wordt afgevoerd. Je kan deze dakpannen ook in verschillende kleuren kiezen. Je kunt precies kijken welk soort koramic het best is voor jouw dak.