Opstijgend vocht, wil jij hier vanaf?

Heb jij last van opstijgend vocht in je huis? Of wil je er meer weten van om het te kunnen voorkomen? Dat kan! In dit artikel kom je van alles te weten over de vocht zelf, onder andere hoe je het voorkomt en hoe je het kan herkennen in je huis. Een op de drie huizen wordt getroffen met dit probleem elke dag, De prijs om dit te kunnen bestrijden is niet mis en wordt bepaald per lopende meter. De reden dat dit in je huis is en hoe je kan weten dat het echt dit probleem is wordt hieronder uitgelicht! Denk jij nu al? Ik heb dit probleem en ik wil meer informatie? Bekijk dan even de website!

Herkennen

Opstijgend vocht is een groot algemeen bekend probleem en het komt erg vaak voor, maar hoe herken je het nou echt? De vocht plekken bevinden zich vanaf de grond tot een meter boven de grond op de muren. Je vindt vochtplekken binnen terwijl ze totaal niet in aanraking komen met de buitenwereld. Muren die naar het noorden of oosten hebben minder kans op de vochtplekken maar ook hier kan het zitten en dat is dan vaak de hele oorzaak. Mocht je dit hebben maar weet je het niet honderd procent zeker kun je ook een professional inhuren en die gaat het dan vaststellen in een rapportage voor je. De vochtproblemen kunnen de structuur van je huis tevens ook aantasten.

opstijgend vocht

Bestrijden, waar en waarom?

Het opstijgend vocht wordt vaak teruggevonden in de wat oudere woningen, dit betekent dat water zonder enkele problemen kan optrekken langs de muren omhoog. dat dit erg schadelijk is voor je huis weet iedereen wel. Als je het gaat bestrijden moet je er wel op tijd bij zijn want dan is de schade nog het minste. Als je muurafwerking begint de rotten of van de muur begint te krullen heb je wellicht ook vocht. Laat hier dan even naar kijken.

Gevolgen

Een drastisch gevolg van teveel opstijgend vocht is dat de draagkracht van de muren erg wordt aangetast en dat heeft grote gevolgen. Het ijzer kan gaan beginnen met roesten en dat gaat het beton kapot drukken. Als je niks aan de muren doet kan het na verloop van tijd je gezondheid gaan aantasten en kan je er erg ziek van worden en met name klachten aan de luchtwegen.

Behandelen

Opstijgend vocht kun je zelf al grotendeels voorkomen door ervoor te zorgen dat de regenpijp niet verstopt raakt maar goed en soepel werkt en de afwatering ook naar behoren functioneert. Als je het toch hebt kun je het op meerdere manier behandelen en dit wordt gedaan door professionals met veel ervaring. De manieren zijn: de muren injecteren, de muren onderkappen of de muren zelfs impregneren. Dit zijn alle drie manieren om de vocht tegen de gaan en jouw dus weer een veilig en gezond huis te geven. Lijkt je dit wat? Bekijk dan even de website voor meer informatie!