Optimaliseer jouw lokale vindbaarheid door deze 3 tips

Lokale vindbaarheid creëren voor jouw website lijkt misschien moeilijk in het begin, maar het is zelfs voor de beginnende ondernemers mogelijk. Je kunt jouw lokale vindbaarheid op google verbeteren door een paar simpele stappen en tips te volgen. Een goede vindbaarheid draagt bij aan een boost in jouw verkopen, bezoekers en algehele website verkeer. Ook als jij een blog draait kan het aantal bezoekers beïnvloeden hoeveel jij in een maand zult verdienen. Om meer te leren over het verbeteren van jouw lokale vindbaarheid moet je dit artikel zeker verder lezen.

Registreer jouw website bij Google

Om jouw lokale vindbaarheid te optimaliseren is het erg belangrijk om jouw website te registreren bij een platform genaamd Google Search Console. Dit is een gratis platform van Google waarmee jij jouw website en bijbehorende index kunt indienen bij Google. Het voordeel van dit platform is dat het niet uitmaakt op welke service jouw website draait. Het is dus mogelijk om een Squarespace, WordPress of Shopify site in te dienen bij Google. Wat Google Search Console doet voor jouw lokale vindbaarheid is simpelweg om zoekmachines te herinneren dat jouw website bestaat. Er zijn namelijk zoveel verschillende websites op het internet te vinden, dat sommige zoekraken tussen alle concurrenten. Je kunt Google Search Console ook gebruiken om meer informatie over jouw bezoekers, prestaties en zoekopdrachten te ontvangen.

Zorg dat jouw website zo’n kort mogelijke ladingstijd heeft

Een van de elementen die Google meeneemt in zijn rangschikking op het gebied van lokale vindbaarheid is gebaseerd op de snelheid van jouw site. Google weet namelijk als geen ander dat de bezoekers tegenwoordig meer dan ooit op zoek zijn naar een snelle website. De meeste internet gebruikers beschikt al over ultraspeed internet en daardoor zijn bezoekers niet meer bereid om lang te wachten. Een van de manieren om jouw snelheid te optimaliseren om jouw lokale vindbaarheid te verbeteren is door de hoeveelheid HTTPS-verzoeken te minimaliseren. Gebruik dus alleen afbeeldingen die echt iets toevoegen aan de inhoud en zorg dat de afbeeldingen een zo klein mogelijke bestandsgrootte hebben. De afbeeldingen op jouw website moeten natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn, maar hoeven niet ultra HD te zijn. De meeste bezoekers bezoeken websites tegenwoordig gewoon vanaf een telefoonscherm.

Maak gebruik van passende zoekwoorden

Om erachter te komen wat de beste zoekwoorden voor uw website zijn, moet je zoekwoorden onderzoek uitvoeren. Zoekwoorden worden gebaseerd op de zoekwoorden die de meeste mensen gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar een product of service die binnen jouw branche behoort. Je kunt de beste zoekwoorden voor jouw website vinden door een zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld met de hulp van de zoekmachine van Dok Online. Het enige wat jij hoeft te doen is door te geven binnen welke branche jouw website behoort of wat voor producten je wenst te promoten. De zoekmachine zal jouw verschillende zoekwoorden doorgeven die jij kunt verwerken in jouw SEO. Het gebruik van de juiste zoekwoorden kan jouw lokale vindbaarheid een echte boost geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *