Schone mooie badkamers

Een nieuwe badkamer installeren is een hele investering. Voor de aankoop ervan ga je dus best niet over één nachtje ijs.   

Ravotters in huis

Heb je kinderen? Dan ken je ongetwijfeld het belang van een goede badkamer. Als de kindjes klein zijn, valt het allemaal nog goed mee. Een kort dagelijks badje heeft weinig invloed op de netheid van een badkamer. Enkele natte druppels of niet goed verteerde melk op de vloer zijn eenvoudig te verhelpen. Ook bij peuters en kleuters, blijft spelen nog relatief onschuldig. Van in plassen springen of zand gooien in de zandbak, worden ze wel vuil, maar het blijft beheersbaar. Hoe ouder ze worden, hoe liever ze zich vuil maken 😉 Eens je kinderen lid worden van een jeugdbeweging loopt het echt volledig uit de hand. Enkele favoriete activiteiten zijn bekentocht of ‘bashgames’. Dat laatste is eigenlijk een ander woord voor in de modder rollen. Of zijn je kinderen voetballers of gewoon grote ravotters? Hoe de badkamer er dan uitziet als ze zich gewassen hebben, moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Hoog tijd dus voor een praktische badkamer!

Naadloos schoonmaken

Dat gezegd zijnde, kan je maar beter investeren in een badkamer die tegen een stootje kan. De boel makkelijk kunnen schoonmaken eens de jeugdige wervelstorm is gepasseerd, is een enorm pluspunt. Vuil kruipt immers waar het niet gaan kan en niemand besteedt graag veel tijd aan poetsen.

Vooral de wastafel, de douche en het toilet krijgen het doorgaans hard te verduren. Laat dat net de items zijn in een badkamer die vanuit hygiënisch oogpunt de meeste aandacht vragen. Gelukkig zijn fabrikanten zo slim om ze quasi naadloos te fabriceren. Viezigheid kan dan al zeker niet blijven zitten achter randjes en in spleten. Ook de materialen die gebruikt worden zijn onderhoudsvriendelijk. Zo kan je kiezen voor het traditionele porselein, maar ook composiet en roestvrij staal zijn geschikte alternatieven. Als het wat chiquer mag zijn, kan je gaan voor marmer of graniet.

Moeilijke keuze

Met het ouder worden, is het niet langer een kwestie van netheid, maar wel eerder van bezetting van de badkamer. Pubers spenderen er vele uren van de dag voor de spiegel. Geduld oefenen is dan een mooie deugd. Je zou kunnen denken dat een echte Spartaanse inrichting kan helpen om de verblijfsduur van je kinderen in de badkamer te beperken. Vergeet het, dat is een illusie! Trouwens, zo’n stevige investering doe je niet alleen voor de kinderen. Sterker nog, over de hele levensduur bekeken, verblijven jij en je partner er waarschijnlijk het meest. Denk dus vooral aan jezelf als je door de toonzaal loopt.

Het aanbod is groot, een keuze maken zal zeker niet gemakkelijk zijn. Er zijn immers mooie badkamermeubelen in alle maten, kleuren en gewichten. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak maar houd in het achterhoofd dat een badkamer liefst zo lang mogelijk meegaat. Dan is het wel zo fijn dat je de gekochte meubeltjes al die tijd mooi blijft vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *