Verschil tussen originele cartridges en huismerkalternatieven

 

Printkosten maken een aanzienlijk deel uit van jouw kantoorkosten en daarom is het ook goed als ondernemer om daar zicht en controle op te hebben. In dit artikel bespreken we het verschil tussen originele cartridges en nieuwe compatibele tonercartridges en welke de beste optie voor jou is. Laten we beginnen met uit te leggen wat elk is en wat de voor- en nadelen van elke optie zijn.

Originele cartridges

Een originele merkcartridge wordt gemaakt door het bedrijf die jouw printer heeft gemaakt, en dus ook de cartridge heeft gemaakt. Als je bijvoorbeeld een HP-printer bezit en je wilt HP inkt kopen, dan is het merk HP de fabrikant van de merkcartridges voor jouw apparaat en kun je daar terecht.  

Nieuwe compatibele tonercartridges

Een compatibele tonercartridge wordt gemaakt door een derde fabrikant dan jouw printer en bestaat uit alle compatibele onderdelen. Het lijkt erg op de originele cartridges, maar het kan in verschillende printers worden gebruikt. We raden je aan om bij het kopen van compatibele tonercartridges altijd nieuwe compatibele toner te kopen, aangezien sommige minder gerenommeerde fabrikanten oude originele cartridges gewoon opnieuw vullen met toner en er een nieuw etiket op plakken.

Wat zijn de verschillen?

Originele merkcartridges worden speciaal voor jouw apparaat gemaakt en kunnen daarom meestal van hoge kwaliteit zijn. Deze toners hebben over het algemeen lage uitvalpercentages en bieden een hoge afdrukkwaliteit omdat ze speciaal zijn ontworpen voor die specifieke printer of kopieermachine. Printerfabrikanten raden aan dat je hun tonercartridges gebruikt, omdat zij beweren dat de printerfuncties kunnen worden beïnvloed door andere tonercartridges. Ze suggereren ook dat de levensduur van een laserprinter kan worden verkort door merkloze tonercartridges te gebruiken.

Het nadeel van merktoners is dat ze aanzienlijk duurder zijn dan een compatibele cartridge en dat hun productie en verwijdering niet erg milieuvriendelijk zijn.

Nieuwe compatibele tonercartridges bieden afdrukken van goede kwaliteit tegen veel lagere kosten dan merkcartridges. Deze cartridges zijn vaak ook milieuvriendelijker in hun productie en verwijdering (sommige zijn biologisch afbreekbaar).

Het nadeel van nieuwe compatibele cartridges is dat je ze bij een betrouwbare bron moet kopen. Als je iets koopt van een veilingsite, weet je niet echt wat je krijgt, of het gewoon een opnieuw gevulde gebruikte cartridge is of dat deze misschien helemaal niet compatibel is met jouw apparaat.

Kies voor betrouwbare huismerkalternatieven

De betere optie is hier vrij duidelijk, nieuwe compatibele cartridges zijn goedkoper, kunnen net zo goed werken en zijn milieuvriendelijker dan hun tegenhanger merkcartridges. Door nieuwe compatibele cartridges te gebruiken, kun je zelfs een gemiddelde besparing van 30-40% per toner zie. Een gerenommeerde dealer van nieuwe compatibele toners test hun toners om te weten welke merken nieuwe compatibele toners volgens een hoge kwaliteitsstandaard worden vervaardigd en met jouw verschillende apparaten zullen werken.