Vispring is specialist in boxspringtechniek

Na een jaar of tien is je matras wel aan vervanging toe. Een goed moment om een nieuw bed te kopen. Een Vispring bed is een goede keuze. Vispring staat bekend om de combinatie van handgemaakte matrassen en de boxspringtechniek. En de boxsprings bestaan uit pocketveren. Het woord zegt het al: pocketveren, een soort metalen veren, zitten in een zakje. In een matras met pocketvering zitten heel veel van die pockets. Het zakje maakt dat de veren niet tegen elkaar aan komen en dat je de veren minder voelt. Hoe meer veren er in de matras zitten, hoe zachter hij aanvoelt. Ook wordt het gewicht van je lichaam dan beter verdeeld en dat zorgt voor een betere ondersteuning wanneer je slaapt. Pocketveren zijn kleiner dan de klassieke stalen veren in een boxspring. Daardoor is de matras comfortabeler en past hij zich beter aan je lichaam aan.

De geschiedenis van Vispring

De Vispring fabriek in Plymouth in Engeland is opgericht in 1901. In 1905 is de pocketvering ontwikkeld. Daar is Vispring wereldberoemd mee geworden en het is nog steeds de kurk waarop het merk drijft. De kennis en ervaring wordt van generatie op generatie doorgegeven. Vispring leverde ook de matrassen voor de Titanic! Gelukkig is het met het bedrijf beter gegaan dan met dat schip. Vispring is uitgegroeid tot een springlevend wereldmerk.

Wat is goed slapen?

Goed slapen doe je op een goed matras en in een goed bed, bijvoorbeeld van Vispring. Maar wat is goed slapen nu eigenlijk? Het bestaat uit twee onderdelen: lang genoeg slapen en de kwaliteit van de slaap moet goed zijn. Het eerste is het makkelijkst om te beschrijven: de meeste mensen hebben tussen de zeven en negen uur slaap nodig. Mannen meestal een uurtje korter dan vrouwen. Een kwalitatief goede slaap is wat moeilijker te omschrijven. Het betekent dat je ongestoord je slaapcycli kunt doorlopen. Daarvan heb je er een stuk of vijf per nacht en de REM-slaap is de belangrijkste fase. De REM-slaap wordt ook wel de droomslaap genoemd. Je zorgt voor zo’n kwalitatief goede slaap door geen alcohol en koffie ‘s avonds te drinken, ontspannen naar bed te gaan en voldoende frisse lucht, zowel overdag als in je slaapkamer. Ga dus snel je luxe bed kopen bij Bröring interieur

Wanneer je Vispring bed niet de oplossing is

Een Vispring bed is een geweldig begin van een goede nachtrust. Toch kan het voorkomen dat een goed bed niet alleen de oplossing is voor goed slapen. Je ligt wakker, wordt ‘s ochtends te vroeg wakker of slaapt heel onrustig. Ook met de basisregels voor een goede nachtrust lukt het niet. Je kunt dan met wat huismiddeltjes proberen tot rust te komen. Iedereen kent wel de beker warme melk voor het naar bed gaan, maar er zijn meer huismiddeltjes zoals kamille thee, thee met honing of valeriaanextract. Blijf je slecht slapen, ga dan eens met de huisarts praten. Ook wanneer je denkt dat je iets ernstigers hebt, zoals slaapapneu (een verstoorde ademhaling tijdens het slapen) is het hoog tijd voor de huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *