Waarom een massage goed voor je is

Dat een massage ontspannend is, weet iedereen, maar er zijn nog veel meer redenen waarom een massage goed is voor je. In dit artikel sommen we deze even voor je op.

Natuurlijk is ontspanning goed voor je. Tijdens een massage, of een hydromassage in een spa, kun je even alle zorgen van je af zetten en lekker relaxen. Dit verminderd stress en zorgt voor een gezonder en langer leven. 

Een ontspanning van je spieren

Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk dat een massage je helpt met het ontspannen van je spieren. Heb je bijvoorbeeld last van knopen in je spieren en rugklachten, dan kan een massage enorme verlichting bieden en de problemen zelfs oplossen. Door de wrijving en licht druk die er ontstaat tijdens een massage, ontstaat er warmte die zorgt voor een betere doorbloeding. Zo worden afvalstoffen sneller afgevoerd en worden voedingsstoffen sneller opgenomen. Zuurstofrijk bloed stroomt dan naar het weefsel, waardoor de kans op een blessure afneemt.

Het versterkt je immuunsysteem

Een massage zorgt er dus voor dat je plaatselijk opwarmt. Dit zorgt voor een grotere productie van witte bloedcellen, waardoor de concentratie witte bloedcellen in je bloed stijgt. Witte bloedcellen vechten tegen virussen en bacteriƫn, waardoor je niet ziek wordt. Als je meer witte bloedcellen in je lichaam hebt, heb je dus een betere weerstand.

Verbetert je slaap

Een massage zorgt er dus voor dat je ontspant. Daarbij wordt er tijdens een massage meer serotonine geproduceerd. Dit stofje heeft onder andere invloed op het geheugen, emoties en de slaap. Daarbij speelt het ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Het stofje stimuleert je slaap en zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt.

Een betere bloedcirculatie

Zoals we hierboven al schreven, zorgt een massage voor een betere bloedcirculatie. Een massage zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in je huid verwijden. Hierdoor kan je bloed beter doorstromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *