Waarom refurbished apparaten beter zijn voor het milieu

Het milieu; we willen er allemaal graag rekening mee houden. Eén van de manieren om minder belastend te zijn voor het milieu, is het kopen van refurbished apparaten in plaats van nieuwe. Wat is refurbished dan precies en waarom is dat zoveel beter voor het milieu? Dat leggen we je in het artikel hieronder uit.

Dit is refurbished

Apparaten die refurbished zijn, zijn eigenlijk gewoon tweedehands apparaten, maar ze zijn grondig nagekeken en waar nodig gerepareerd. We geven je een voorbeeld: Hector woont alleen en koopt een simpele printer met kabel. Dan krijgt hij een vriendin die thuiswerkt en zij print veel, waardoor hij graag een draadloze printer wilt hebben. Hij ruilt zijn oude, maar nog goed werkende, printer in voor een nieuwe. De oude printer wordt opgekocht en grondig nagekeken. Als onderdelen wat versleten zijn, worden er nieuwe onderdelen ingebracht en de printer wordt goed getest. Vervolgens komt de printer op de markt als Refurbished Printer. Een refurbished product is dus een tweedehands product, maar het werkt vaak nog als nieuw. Vaak krijg je zelfs garantie op een refurbished product.

Waarom is refurbished duurzaam?

Bij het kopen van een refurbished product, geef je een bestaand apparaat een nieuw leven. Dat is een stuk beter voor het milieu dan wanneer je een nieuw apparaat aanschaft. Bij de productie van apparaten wordt namelijk veel energie gebruikt, waardoor er ook veel CO2 wordt uitgestoten. CO2 is een broeikasgas dat slecht is voor het milieu. Als de vraag naar refurbished apparaten groeit, daalt de productie van nieuwe apparaten, waardoor er dus jaarlijks minder CO2 wordt uitgestoten. 

De voordelen van refurbished

Refurbished apparaten hebben dus een hoop voordelen. Al die voordelen sommen we hieronder nog even voor je op:

  • Bij een officiële winkel zijn refurbished apparaten altijd van goede kwaliteit
  • Vaak krijg je garantie
  • Refurbished apparaten zijn veel beter voor het klimaat
  • Refurbished apparaten zijn een stuk goedkoper als nieuwe apparaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *