Wat is online marketing?

Wat is online marketing? Je zult er vast weleens van gehoord hebben. Online marketing is echter een nogal breed begrip. Er bestaan veel verschillende vormen van online marketing. Lees snel verder om te ontdekken wat online marketing eigenlijk inhoudt.

Wat is online marketing?

Online marketing houdt in dat je je bedrijf, product of dienst via het internet probeert te promoten. Je kunt hier een seo bureau voor inschakelen, maar er zijn ook veel mensen die zelf aan de slag gaan met online marketing. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

Content marketing

Een belangrijk onderdeel van online marketing is content marketing. Hieronder valt bijvoorbeeld het consistent bijhouden van een blog, of het versturen van digitale nieuwsbrieven naar je klanten. Door voldoende aandacht te besteden aan je content, zorg je ervoor dat je hoger in zoekmachines komt te staan.

Zoekmachine optimalisatie

Om meer klanten aan te trekken is het van belang dat je aan zoekmachine optimalisatie (SEO) doet. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Allereerst is het van belang dat je website SEO-vriendelijk is. Hierdoor scoor je hoger in Google. Ook kun je ervoor zorgen dat externe websites een linkje plaatsen naar jouw website.

Social media marketing

Tegenwoordig maakt iedereen wel gebruik van social media. Om die reden is het handig om flink in te zetten op social media marketing. Ook dit kun je op verschillende manieren aanpakken, bijvoorbeeld door het plaatsen van advertenties. Wanneer je als bedrijf niet te vinden bent op social media, bestaat er de kans dat je een heleboel nieuwe (potentiƫle) klanten misloopt.

Google advertising

Ook op Google kun je gebruik maken van het plaatsen van advertenties, om zo beter vindbaar te worden in de zoekresultaten. Met advertenties breng je je bedrijf, product of dienst onder de aandacht bij een door jou gekozen doelgroep.