Wat is vergadersoftware?

Als gevolg van de Corona crisis maken steeds meer bedrijven gebruik van vergadersoftware. Veel personen leggen hierbij meteen de link naar videoconferencing software, maar dit is niet persee wat vergadersoftware is. Vergadersoftware is software waarmee jouw gehele vergaderproces gedigitaliseerd en gecentraliseerd wordt.

Waarom vergadersoftware?

Mogelijk vraag je je nu af: waarom zou ik vergadersoftware gebruiken? Door software voor vergaderingen te gebruiken wordt je vergaderproces efficiƫnter en als bijkomend voordeel start je ook meteen met papierloos vergaderen. Doordat het gehele vergaderproces gedigitaliseerd wordt, weet iedereen binnen jouw bedrijf waar hij of zij moet zijn om zich voor te bereiden op de vergaderingen.

Tevens worden de notulen tijdens een vergadering ook direct gemaakt in de software. Hierbij kun je een handige splitsing maken tussen notulen enerzijds en actiepunten / beslissingen anderzijds. Door deze splitsing heb je direct onderscheid tussen de context (de notulen) en de belangrijkste informatie (actiepunten en beslissingen). 

Na afloop van de vergadering kun je meteen een overzichtelijke PDF versturen aan alle deelnemers van de vergadering. Zo kan iedereen snel weer zien wat er besproken is. Ook wordt iedereen nogmaals geattendeerd op actiepunten die aan hem of haar toegewezen zijn. Deze actiepunten kan iedereen bovendien inzien in zijn of haar gepersonaliseerde dashboard. 

Voor wie?

Vergadersoftware is er voor iedereen. Zowel voor grote bedrijven, kleine zelfstandigen, stichtingen en verenigingen. Eigenlijk zou iedereen die regelmatig een vergadering bijwoont het gebruikt van vergadersoftware moeten overwegen en introduceren. Meerdere onderzoeken hebben simpelweg uitgewezen dat er echt tijd en geld bespaard kan worden door het gebruik van deze software.