Wat zijn de eisen van een arbo bureaustoel?

Als je een kantoor hebt, zul je merken dat je bij een gemiddelde baan zo’n 7 tot 8 uur per dag moet zitten. Hierbij is het dus van groot belang dat je een arbo bureaustoel aanschaft. Om deze reden stelt de ARBO ook nodige regels voor het aanschaffen van een goede bureaustoel. Het is immers belangrijk voor de gezondheid van het personeel, maar ook zeker voor de productiviteit. Maar waar moet een arbo bureaustoel allemaal aan voldoen? Hieronder zullen we het kort hebben over de verschillende eisen zodat je als bedrijf ook kan voldoen aan de eisen die gesteld worden van een arbo bureaustoel. Mocht je toch nog vragen hebben, dan is het raadzaam om de website van de ARBO zelf te raadplegen voor additionele informatie.

Kijk als eerst naar de zithoogte van een arbo bureaustoel

Als je op zoek bent naar een arbo bureaustoel is het goed om te kijken naar de zithoogte van de betreffende bureaustoel. Als eerst is het belangrijk dat het zitgedeelte verstelbaar moet zijn van 41 tot 55 centimeter. Daarnaast is het belangrijk dat de bovenbenen horizontaal staan en dat de onderbenen verticaal staan. Hierbij moet de zithoogte gelijk staan of niet iets lager dan de knieholtes. Ook is het nog van belang dat de onderbenen zowel naar voren als naar achter geplaatst kunnen worden. Tot slot is het ook belangrijk dat het zitvlak minimaal 40 cm breed is en 44 cm diep. Als aan deze punten wordt voldaan is de zithoogte van de arbo bureaustoel conform de ARBO richtlijnen. Ben jij benieuwd hoe je dit het beste kunt testen? Ga dan fysiek langs bij een winkel en weet zeker dat je stoelen koopt die voldoen aan de ARBO richtlijnen.

Vervolgens kijk je naar de rugleuning

Zodra het zitgedeelte van de stoel goed zit, is het vervolgens de taak om te kijken naar de rugleuning. De rugleuning is namelijk ook enorm belangrijk en ook hier wordt vanuit de ARBO aanvullende regels opgesteld om een stoel als arbo bureaustoel te kwalificeren. Zo is het belangrijk dat de voorkant van de rugleuning vloeiend en zonder knikken minimaal 40 cm in de lengte bedraagt. Daarnaast moet de vorm van de rugleuning zodanig zijn dat de gehele rug wordt ondersteund. Tot slot is de breedte van de rugleuning minimaal 36 en maximaal 46 centimeter. 

Het aanschaffen van een arbo bureaustoel

Ben jij overtuigd en wil jij goede bureaustoelen kopen voor je medewerkers omdat je gezondheid en productiviteit belangrijk vindt? Dan is het goed om de verschillende opties in overweging te nemen. Hierbij is het goed om als eerst naar een bedrijf te gaan die enorm veel stoelen ter beschikking heeft. Zo kun je het onderscheid in de praktijk ondervinden tussen een gebruikelijke bureaustoel en een arbo bureaustoel. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste stoelen zodat je hierover niet voor verrassingen komt te staan. Het uitzoeken van goede stoelen is namelijk van groot belang.

Rol daarom snel naar Officemania.nl voor de beste bureaustoel voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *