Zo vind je een baan die echt bij je past

Als je net afgestuurd bent of je bent je huidige werkveld zat dan ga je opzoek naar een baan. Dit lijkt echter een makkelijke en logische stap maar dat is het helaas niet. Het vinden van een geschikte baan kan heel lastig zijn. Zeker als je niet helemaal weet waar je naar opzoek bent. Dat maakt het er allemaal niet veel makkelijker op. Vandaar dit artikel, in dit artikel lees je hoe je een baan vindt die goed bij je past.

Wat past er wel en niet bij mij?

Dit is de eerste wat je jezelf moet afvragen. Ga na wat je leuk vind in het leven en waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste aspecten voor een geschikte baan. Vervolgens ga je zaken afwegen die ook belangrijk zijn, maar niet het belangrijkste van allemaal. Je moet jezelf vervolgens afvragen wat je wilt gaan verdienen, hoe ver je wel en niet wilt reizen, hoe groot het bedrijf moet zijn en ga zo maar door.

De zoektocht

De volgende stap is de zoektocht. Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je wil en waarom je het wilt dan kan je opzoek gaan naar je droombaan. De eerste stappen die je gaat zetten zijn het maken of updaten van je CV, vervolgens ga je je LinkedIn profiel bijwerken en tot slot stel je een motivatiebrief op. Misschien heb je wel een nieuw pak nodig of andere representatieve kleding.

Als dit allemaal achter de rug is kan het solliciteren beginnen. Je kunt beginnen met zoeken op vacature websites. Je hebt vacature websites waar alle vacatures uit verschillende branches bijeen komen. Maar onze voorkeur gaat uit naar vacature websites die opgedeeld zijn per branche. Ben jij bijvoorbeeld opzoek naar een vacature als logopedist dan kan je het best opzoek gaan naar een vacature website waar alle psyjobs gebundeld zijn.

Succes met het vinden van de juiste baan!