Zwanger en last van nesteldrang? Lees deze tips!

Ben je een tijdje zwanger en heb je een enorme drang om het hele huis klaar te maken voor de komst van de baby? Of ben je net zwanger en heb je de term nesteldrang voorbij horen komen, en wil je weten wat je te wachten staat? Nesteldrang is iets waar bijna elke zwangere vrouw mee te maken krijgt. Dit wordt aangewakkerd door hormonen die ervoor zorgen dat je geen rust in je lijf hebt totdat je alles, maar dan ook echt álles opgeruimd en georganiseerd hebt. Hoe ga je hiermee om en wat kun je beter niet doen als je nesteldrang hebt? Dat lees je in deze blog!

Organiseren kun je leren

Bij nesteldrang hoort een enorme drang om spullen te organiseren en dingen klaar te maken voor de komst van de baby. Wij geven als tip dat het organiseren van je spullen al een enorme voldoening geeft. Zorg ervoor dat het babykamertje klaar is, het speelgoed een mooie plek krijgt en dat je alles ook als je baby er is makkelijk kunt opruimen. Zo maakte ik een systeem met verschillende dozen en kartonnen kokers waar we speelgoed konden opruimen, en richtte ik de lades van de commode dusdanig in dat alles een eigen vakje heeft en er makkelijk in kan. Laat dit zien aan je man zodat ook hij precies weet hoe de spullen weer opgeruimd moeten worden!

Begin op tijd met de schoonmaak

Meestal komt nesteldrang pas in de laatste maanden van je zwangerschap, wij raden je aan om hier al op tijd mee te beginnen en het zelf een beetje op te wekken. Als je alles pas gaat doen als je een enorme buik hebt gaat het een stuk moeizamer, begin dus lekker op tijd al!

Gooi niet te snel spullen weg

Waarschijnlijk heb je een enorme drang om spullen weg te gooien, maar pas hier een beetje mee op. Vaak hebben vrouwen achteraf spijt, omdat ze dingen hebben weggegooid die ze eigenlijk willen houden. Wacht dus met kleding van jezelf weggooien tot de hormonen een beetje uit je lijf zijn. Het beste wat je kunt doen is om je kast wel op te ruimen, maar niet alles meteen weg te gooien. Plaats het bijvoorbeeld in een doos of zak die je op zolder zet, zodat je er na je zwangerschap nog een keer doorheen kunt gaan om te kijken of je deze kleding wel echt kwijt wilt!